CONTACTGEGEVENS:

SPITS Oosterwolde

Telefoonnummer: 0516 740 000

E-mail: info@spitsoosterwolde.nl

SPITS Oosterwolde is met ruim 200 gekwalificeerde medewerkers verantwoordelijk voor de dienstverlening aan ruim 200 apotheken en instellingen. Het bedrijf is onderdeel van moederbedrijf Farmakander en werkt samen met Alliance Healthcare voor een optimale dienstverlening.

De productie van de MediRol wordt gedaan door de RowaDose, de nieuwste generatie verpakkingsmachine van BD. Met deze verpakkingsmachines levert SPITS Oosterwolde een toegevoegde waarde op het gebied van therapietrouw en medicatieveiligheid voor de patiënt. De kwaliteitscontrole wordt gedaan met behulp van Photons en Apolloz’ machines van Ziuz. SPITS Oosterwolde hecht waarde aan een prettige en professionele werksfeer, deze verpakkings- en controlemachines helpen daar aan mee.

Productiehal SPITS Oosterwolde

 

 

 

De eerste FDS machine van Baxter achterin de apotheek in Appelscha
De eerste FDS machine van Baxter achterin de apotheek in Appelscha

Geschiedenis SPITS Oosterwolde

SPITS Oosterwolde werd opgericht in 2001 door Kees van der Graaf en is een toonaangevend bedrijf in de farmaceutische distributie. Onze reis begon met het handmatig vullen van pharmatrays voor ongeveer 300 inwoners van verzorgingstehuis Rikkingahof in Oosterwolde. Om fouten te verminderen en de kwaliteit van de medicijnuitgifte te verbeteren, investeerden we al snel in een geavanceerde FDS-machine van Baxter, geplaatst in onze apotheek in Appelscha. Deze machine verpakte medicijnen per innamemoment in plastic zakjes, die per week werden opgerold. Dit zorgde voor een aanzienlijke vermindering van fouten, verbeterde patiëntenzorg en kostenefficiëntie.

Groeien met de behoefte

In 2007 werd de ruimte achter de apotheek in Appelscha te klein voor onze drie machines. We verhuisden naar een nieuw pand op het industrieterrein in Oosterwolde. Dit stelde ons in staat om niet alleen voor onze eigen apotheek te produceren, maar ook voor meerdere apotheken in de regio. Onze groei zette door, en in 2012 openden we een nieuwe aanbouw om aan de toenemende vraag te voldoen. Momenteel produceren we meer dan 1 miljoen medicijnzakjes per week.

Kwaliteit en certificering

Sinds 2018 is SPITS Oosterwolde trots GDS-gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de strikte KNMP-norm voor geautomatiseerde distributiesystemen, wat garant staat voor de hoogste kwaliteit in apotheekbeheer. Onze certificering omvat richtlijnen voor personeel, organisatie, processen en kwaliteitsmanagement, waardoor we verzekerd zijn van een continue verbetering en optimale zorg voor onze patiënten.

Duurzaamheidscertificaat

Bij SPITS Oosterwolde streven we continu naar energiebesparende en duurzame oplossingen. In 2024 hebben we, met de ondersteuning van HIT Profit, het prestigieuze duurzaamheidscertificaat behaald. Met HIT Solution tonen we onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door aanzienlijke stappen te zetten in energiebesparing, CO2-reductie en duurzaam ondernemerschap. Onze inspanningen omvatten onder andere het vervangen van alle verlichting door energiezuinige LED-lampen, gerichte afvalrecycling en het gebruik van elektrische voertuigen door onze accountmanagers.

Daarnaast hebben we in 2024 opnieuw het Groencertificaat van ENGIE ontvangen. Dit certificaat bevestigt onze keuze voor duurzame energiebronnen. De groene elektriciteit die we gebruiken, wordt voornamelijk opgewekt door Nederlandse windmolens, zonder het gebruik van milieubelastende fossiele brandstoffen en met minimale uitstoot van vervuilende stoffen.

Bij SPITS Oosterwolde blijven we ons inzetten voor een duurzame toekomst, waarbij we onze ecologische voetafdruk voortdurend verkleinen en bijdragen aan een groenere wereld.

 

GDS en ISO Gecertificeerd

SPITS Oosterwolde voldoet aan alle punten van de GDS-norm, dit zijn richtlijnen met betrekking tot geïndividualiseerde distributievorm die zijn opgesteld door het KNMP.

Daarnaast voldoet SPITS Oosterwolde aan de nieuwste richtlijnen ISO 9001:2015.

 

 

Contact

Wij geven graag antwoord op al uw vragen en staan dagelijks voor u klaar via telefoon, mail en social media. Voor vragen over de MediRol en de aanvullende diensten kunt u rechtstreeks contact met ons sales team opnemen. Of maak gebruik van het contactformulier; wij nemen dan zo snel mogelijk contact u op. 

Bellen 
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur op 0516 740 000.

Mailen
Stel uw vraag per mail. 

Social
Volg ons op LinkedIn. 

Contactformulier

Meer weten over het privacybeleid en gebruik van cookies? Download het Privacy Statement.