Slimme Dispensers

De nieuwe generatie medicatiebegeleiding.

Slimme dispensers bij SPITS

SPITS is altijd op zoek naar manieren om de medicatieveiligheid en de therapietrouw te verbeteren, daarom werken we graag samen met innovaties op dit gebied. Een van deze innovaties zijn slimme dispensers. Hierbij werkt SPITS op dit moment samen met Medido en Spencer, wat betekent dat de zakjes van SPITS geschikt zijn voor de elektronische dispenser van Medido en Spencer.

Medido

Medido heeft als uitgangspunt de zelfredzaamheid van de patiënt. Bij SPITS bent u er al van verzekerd dat de juiste medicatie per innamemoment geleverd wordt. Door middel van een licht- en geluidssignaal wordt de gebruiker herinnert aan het medicatiemoment en kan het medicijnzakje met een simpele druk op de knop worden uitgenomen. Door het handige snijmechanisme wordt het zakje deels ingescheurd, zodat de medicatie gemakkelijk uitgenomen kan worden.

De Medido staat continu in verbinding met zorgverleners. Wanneer een patiënt niet reageert op het herinneringssignaal, stuurt de dispenser een melding naar de zorgorganisatie. Zij nemen contact op met de patiënt of gaan bij de patiënt langs.

Dit alles zorgt ervoor dat mantel-, thuis- of wijkzorg ontzorgd worden en cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

De Medido medicijndispenser is verkrijgbaar via verschillende zorgorganisaties. Voor meer informatie over de Medido, kunt u terecht op de website van Medido.

Medido

Spencer

Met behulp van de slimme medicijndispenser spencer kunnen ouderen langer thuis blijven wonen doordat het innemen van medicatie op het juiste tijdstip gemakkelijker wordt gemaakt. Spencer bevat een navuldoos met daarin de MediRol met de voorgeschreven medicatie van de patiënt. SPITS verzorgt nu niet alleen de productie van de MediRol, maar zorgt ook voor het gereedmaken van de navuldoos voor spencer.

Spencer is meer dan alleen een medicijndispenser en is ’s werelds eerste smart hub voor thuismedicatie. Spencer verbindt de gebruiker met zorgmedewerkers, apothekers en artsen via een gebruiksvriendelijk platform. Aan de hand van audiovisuele signalen wordt de gebruiker herinnert aan een innamemoment en kan de medicatie na een druk op de knop worden uitgenomen. Eventueel is er beveiliging met een pincode mogelijk die eerst ingetoetst moet worden voordat de medicatie uitgenomen kan worden. Na de medicijnuitgifte stelt spencer een gezondheidsgerelateerde vraag via een tekst op de display om de tevredenheid en de therapietrouw te bevorderen. Via het webportaal spencerCare hebben artsen, apothekers en verzorgenden een volledig overzicht van de naleving, responsiviteit en eventuele gemeten biometrische gegevens.

Via de gekoppelde spencerAssist app kan er ingesteld worden wie er een notificatie krijgt wanneer een innamemoment gemist wordt, dit kan bijvoorbeeld een familielid of zorgmedewerkers zijn.

Wanneer de gebruiker vragen heeft aan een arts, apotheek, thuiszorg of andere zorgverlener kan er een afspraak gemaakt worden om te videobellen via spencer zelf. Hierdoor is er altijd snel contact en blijft de gebruiker niet met vragen zitten.

De voordelen van spencer:

  • Voor gebruikers: bevordert spencer de onafhankelijkheid, geeft vertrouwen en maakt het dagelijkse medicijnbeheer eenvoudiger.
  • Voor zorgmedewerkers: zorgt spencer voor een veilige en gecontroleerde medicijnverdeling met een duidelijk overzicht van het medicijngebruik.
  • Voor apothekers en artsen: geeft spencer inzicht in de gezondheid en welzijn van de gebruiken en het succes van het behandelplan.

Spencer medicijndispenser is verkrijgbaar via verschillende zorgorganisaties. Voor meer informatie over Spencer, kunt u terecht op de website van Spencer Health Solutions.