SPITS MediRol

SPITS MediRol verbetert de medicatieveiligheid en therapietrouw

MediRol

Wanneer een patiënt meerdere geneesmiddelen per dag op verschillende tijdstippen gebruikt, is het soms lastig om overzicht te bewaren. Is de medicatie nou wel of niet ingenomen? Om het juist innemen van de medicijnen gemakkelijker en velliger te maken, kan er gebruik worden gemaakt van de MediRol.

 

Wat is de MediRol?

De MediRol is een rol plastic zakjes met daarin de dagelijkse medicijnen per innamemoment in een zakje. Deze zakjes zitten op volgorde van inname aan elkaar vast. Om duidelijk te maken wanneer het zakje ingenomen dient te worden, is de datum en tijd vermeld. Zo is zichtbaar of eerdere medicijnen zijn ingenomen. Ook staat per geneesmiddel het aantal en uiterlijke kenmerken vermeld.

Hoe werkt de MediRol

De MediRol wordt per periode uitgegeven door de apotheek. Dit kan bijvoorbeeld eens per week of twee weken zijn. De MediRol kan worden opgehaald bij de apotheek of kan bij de patiënt thuis worden gebracht in een blokbodemzak, healthpack of brievenbusdoos.

Om het gebruik van de MediRol nog makkelijker te maken, kan er gebruik worden gemaakt van een dispenser. De MediRol plaatst u dan in de dispenser. De SPITS MediRol Dispenser is bijvoorbeeld een handige dispenser waarmee u de zakjes makkelijk kunt openen en die goed in het interieur geplaatst kan worden. 

Bent u patiënt en heeft u orderproblemen? Neem dan contact op met uw apotheek om te praten over de mogelijkheden van de SPITS MediRol.