KIJKsluiter

Eenvoudig toegang tot alle informatie over medicijnen in de MediRol

SPITS werkt samen met stichting KIJKsluiter om ervoor te zorgen dat informatie over medicijnen in de MediRol makkelijk te begrijpen is. Dit bevordert zowel de medicatieveiligheid als de therapietrouw.

KIJKsluiter

KIJKsluiter is een online platform waar de belangrijkste informatie van de bijsluiter op een begrijpelijke manier wordt gecommuniceerd. Door middel van animatievideo’s in verschillende talen (waaronder Nederlands, Engels, Turks en Arabisch) krijgen patiënten antwoorden op verschillende vragen.

In de video’s wordt onder andere aandacht besteed aan:

  • het soort medicijn;
  • wanneer het medicijn gebruikt wordt;
  • hoe het medicijn gebruikt moet worden ingenomen;
  • de bijwerkingen;
  • wat de gevolgen zijn als het medicijn vergeten wordt;
  • of er auto mag worden gereden.

Voordelen KIJKsluiter voor uw apotheek

Er zijn meerdere voordelen van de KIJKsluiter. Allereerst is de service gemakkelijk in gebruik voor uw patiënten. KIJKsluiter zorgt voor een verhoging van medicatieveiligheid en therapietrouw. Daarnaast komt u als apotheker in aanmerking voor een toeslag van verschillende zorgverzekeraars.

Voordelen KIJKsluiter voor uw patiënten

De KIJKsluiter heeft ook voordelen voor patiënten. De informatie in de animatievideo’s is makkelijk te begrijpen. Doordat de video’s in meerdere talen beschikbaar zijn, is het makkelijk voor verschillende doelgroepen om de informatie over medicijnen te begrijpen.

Naast de voordelen voor de patiënten heeft de KIJKsluiter ook voordelen voor toedieners van medicijnen zoals verpleegsters in een verzorgingstehuis, thuiszorg of mantelzorgers. Door de QR-code te scannen heeft de toediener een goed overzicht van hoe het medicijn toegediend moet worden.

Samenwerking SPITS en KIJKsluiter

Op elke (voorloop-)zakje van de MediRol komt een QR-code te staan die gescand kan worden met een smartphone of tablet. Door middel van een koppeling komt men op de website van KIJKsluiter terecht. Door te klikken op een medicijn zijn er verschillende animatievideo’s te bekijken met de belangrijkste informatie uit de bijsluiter in begrijpelijke spreektaal. Er zijn meer dan 10.000 animatievideo’s te vinden op het platform van Stichting KIJKsluiter.

Aanmelden KIJKsluiter

Wilt u dat uw patiënten ook gebruik kunnen maken van de KIJKsluiter? Meld u dan aan voor de GDS module via de volgende link.

Bent u al aangesloten bij KIJKsluiter? Klik dan alsnog op de link om de GDS module te activeren. Aan het activeren van de GDS module van KIJKsluiter zijn kosten verbonden.

Meld u aan voor KIJKsluiter