Wietske deelt haar ervaring met SPITS.

Wietske Overmars is openbaar apotheker in Roelofarendsveen. Ze is mede-eigenaar van Apotheek Alkemade en Apotheek Waterryck en verantwoordelijk voor het baxterproces in beide apotheken. Daarnaast is zij voorzitter van het Leids Academisch Netwerk voor Apothekers (LANA), waarmee samenwerking en kennisontwikkeling tussen onderzoek en praktijk wordt bevorderd met als doel een betere patiëntenzorg.

Voor de medicijnrollen maakt Wietske sinds 2021 gebruik van de MediRol© van SPITS. Ze ziet een toename in het gebruik van de MediRol, omdat patiënten steeds langer thuisblijven. “Het is heel erg handig voor mensen als ze veel geneesmiddelen gebruiken en het lastig vinden om het overzicht te bewaren. Voor deze groep is het een mooie toevoeging van je service en je ziet dat de patiënten er erg blij mee zijn”. Naast de patiënten krijgt Wietske ook veel positieve geluiden van artsen te horen. “Artsen zijn er ook erg blij mee. Ze initiëren de MediRol als ze zien dat de patiënt hier zelf moeite mee heeft”.

In haar keuze om naar SPITS over te stappen is de breedte van het assortiment van grote invloed geweest. Voorheen had ik rond de 13 geneesmiddelen die niet verpakt konden worden. Door deze buiten de rol te leveren streeft dat eigenlijk zijn doel voorbij. Als het middel wordt vergeten in te nemen moet de thuiszorg extra komen. Het is ontzettend fijn dat alles wat in de rol kan, er ook echt in zit en daar doet SPITS erg goed zijn best voor”.

Met de meer dan 1200 geneesmiddelen die SPITS kan leveren wordt de apotheek in deze tijd van geneesmiddelentekorten voor het baxtergedeelte ontzorgt. Nul nazendingen zijn er natuurlijk nooit, maar bij SPITS is het minder dan ergens anders. Elke wijziging die minder is, is een voordeel”.

Als er wel wijzingen zijn, is er direct sprake van duidelijke communicatie hierover. “Het nieuws over het assortiment en wijzigingen hierin is heel overzichtelijk opgesteld. Ook is er op het portaal duidelijk weergegeven wat het volledige assortiment is.” Wekelijks wordt er met het team naar gekeken, zodat we eventuele wijzigingen kunnen verwerken.

Daarnaast geeft Wietske aan blij te zijn met de manier waarop SPITS altijd meedenkt. “Waar er bij anderen soms de keuze wordt gemaakt om bepaalde geneesmiddelen niet te verpakken, denken jullie mee en wordt er een oplossing gezocht om ook deze geneesmiddelen met goede kwaliteit in de MediRol te leveren. Ik denk hierbij onder andere aan antibiotica en Methotrexaat.”

“Ik ben erg tevreden over mijn samenwerking met SPITS en zou SPITS zeker aanbevelen als partner voor de MediRol. Naast het ruime assortiment, vind ik dat jullie kwaliteit leveren. De rollen zien er netjes uit en jullie zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe services, zoals de inpakservice, icoontjes op de zakjes en een directe koppeling met KIJKsluiter. Daarnaast is Customer Service altijd goed bereikbaar en wordt er altijd goed meegedacht. Het voelt als een betrouwbaar product.”