Sudhir deelt zijn ervaring met SPITS.

SPITS is een betrouwbare partner in het leveren van farmaceutische zorg op maat.

Sudhir Chentasingh is apotheker bij Apotheek Westerbork. De apotheek bedient patiënten van een aanzienlijk deel van de gemeente Midden-Drenthe. Naast patiënten uit Westerbork ontvangen patiënten uit omliggende dorpen hun farmaceutische zorg van Apotheek Westerbork. SPITS faciliteert sinds 2020 de MediRol voor de apotheek. 

Apotheek Westerbork was op zoek naar een nieuwe MediRol leverancier en kwam uit bij SPITS. “Apothekersassistenten van verschillende apotheken spreken onderling met elkaar. Vanuit andere apotheken hoorden we goede ervaringen. Daarom ging onze voorkeur uit naar SPITS,” zegt Sudhir.

Het implementatieproces werd als prettig ervaren. Er was goede begeleiding en verschillende wensen werden uitgebreid besproken. “Het is toch altijd spannend om van MediRol leverancier te wisselen. Ik wil dezelfde hoge kwaliteit zorg voor mijn patiënten kunnen leveren. Gelukkig was er veel hulp en contact vanuit SPITS. Op deze manier konden we het proces goed laten verlopen.”

Dat SPITS een betrouwbare partner is, werd al duidelijk vanaf het begin van de samenwerking. “SPITS is zeker een betrouwbare partner, ze komen altijd de afspraken na. Zo kreeg ik na de mondelinge afspraken al snel de getekende contracten netjes op tijd op gestuurd. Dat ik de contracten zo snel had ontvangen geeft rust, zo hoefde ik er zelf niet achteraan.”

Het portaal werd genoemd als een van de services waarbij SPITS echt een verschil maakt vergeleken met de vorige MediRol leverancier. “Het is zo fijn dat we een actueel overzicht hebben van het assortiment, inclusief ZI-nummers. Deze informatie zorgt ervoor dat we makkelijk en snel het juiste medicijn kunnen toevoegen aan de therapie van de patiënt.

“Via het portaal kan ik eenvoudig mijn zaken regelen, zo kan ik extra rollen bestellen of een melding maken. Wanneer er een melding gemaakt wordt is er een snelle terugkoppeling. Waar nodig wordt er een SPITS-apotheker ingeschakeld. Ik vertrouw er inmiddels op dat SPITS meldingen serieus en snel oppakt.”

De betrouwbaarheid van SPITS wordt versterkt wanneer Sudhir of een apothekersassistente met SPITS belt. “SPITS is zowel via mail als telefonisch goed bereikbaar. We hebben steeds te maken met dezelfde medewerkers van SPITS. Zij kunnen je altijd verder helpen en als het toch anders loopt, word je door dezelfde medewerker teruggebeld. Dit verhoogt de betrouwbaarheid.”