Introductie Leonie Rijnberg

Sinds 1 mei is Leonie Rijnberg als accountmanager bij SPITS in dienst. In deze functie gaat ze bij zowel bestaande als potentiële nieuwe klanten langs. Om Leonie te introduceren en om meer over haar te weten te komen hebben we haar een aantal vragen gesteld.

Welkom Leonie! Je bent al een maand in dienst bij SPITS. Wat is precies je functie?

“Ik ga als accountmanager aan de slag, een leuke en diverse functie. Ik ga, in samenwerking met Winanda Muijselaar en Edwin Frenay van ‘t Veen, veelal langs bij onze vaste klanten (apotheken, ziekenhuizen en zorginstellingen). Tijdens dit bezoek ga ik kijken hoe de samenwerking verloopt en op welke manier SPITS nog meer kan betekenen voor de klant. Daarnaast ga ik potentiële klanten benaderen om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Daarbij ga ik niet alleen apotheken benaderen, ik ga ook zorginstellingen en ziekenhuizen bezoeken."

Het kan dus zijn dat klanten jou binnenkort tegenkomen! Hoe ben je in de zorg terecht gekomen?

“Mijn moeder werkte in het ziekenhuis in Assen, daardoor wilde ik ook heel graag de zorg in. Ook mijn partner en schoonfamilie zijn allemaal medisch geschoold. Ik heb zelf ervaren hoeveel je in de zorg kan betekenen voor de patiënt en zijn of haar familie. Ik wil hier graag aan bijdragen.

Na mijn studie Commerciële Economie kreeg ik een baan aangeboden bij een farmaceutisch bedrijf. Dit paste heel goed bij mijn ambities en drijfveren."

Het werken in de zorg zit dus in je genen! Welke vaardigheden en kennis neem je uit je werkervaring?

"Na mijn studie ben ik gaan werken in de medische sector en heb ik voor verschillende farmaceutische bedrijven gewerkt. Daarbij was ik verantwoordelijk voor informatievoorzieningen van medicatie en klantbeheer, tevens organiseerde ik congressen en nascholingen voor artsen en verpleegkundigen.

Ook heb ik voor een ziekenhuisverplaatste zorginstelling gewerkt. Daar werkte ik in een team dat ervoor zorgde dat patiënten onder andere oncologische zorg thuis aangeboden kregen. Dit is vooral belangrijk voor patiënten die bepaalde therapieën thuis kunnen krijgen. Op deze manier hoeven deze patiënten zelf niet iedere dag naar het ziekenhuis te rijden en kunnen ze steun krijgen van hun naasten in hun vertrouwde omgeving.”

Je hebt dus al veel ervaring in de zorg. Tot slot, waarom heb je gesolliciteerd op een functie bij SPITS? En wat hoop je te bereiken?

“Ik kom werken bij SPITS omdat ik het heel fijn vind om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven en de medicatieveiligheid van de patiënt.

Ik hoop zoveel mogelijk patiënten de kans te geven om gebruik te kunnen maken van de diensten van SPITS. Zo hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over hun medicatie.”