CONTACTGEGEVENS:

SPITS Oosterwolde

Telefoonnummer: 0516 740 000

E-mail: info@spitsoosterwolde.nl

SPITS Oosterwolde is met ruim 200 gekwalificeerde medewerkers verantwoordelijk voor de dienstverlening aan ruim 200 apotheken en instellingen. Het bedrijf is onderdeel van moederbedrijf Farmakander en werkt samen met Alliance Healthcare voor een optimale dienstverlening.

De productie van de MediRol wordt gedaan door de RowaDose, de nieuwste generatie verpakkingsmachine. Met deze verpakkingsmachines levert SPITS Oosterwolde een toegevoegde waarde op het gebied van therapietrouw en medicatieveiligheid voor de patiënt. De kwaliteitscontrole wordt gedaan met behulp van Photons en Apolloz’ machines van Ziuz. SPITS Oosterwolde hecht waarde aan een prettige en professionele werksfeer, deze verpakkings- en controlemachines helpen daar aan mee.

Productiehal SPITS Oosterwolde

Geschiedenis SPITS Oosterwolde

SPITS Oosterwolde is opgericht in 2001 door Kees van der Graaf. Voor ongeveer 300 inwoners van het verzorgingstehuis Rikkingahof in Oosterwolde werden er in die tijd handmatig pharmatrays gevuld. Omdat dit foutgevoelig was werd er geïnvesteerd in een FDS machine van Baxter die achterin de apotheek in Appelscha werd geplaatst. De machine kon medicijnen per innamemoment verpakken in een plastic zakje. Deze werden per week opgerold. Dit resulteerde in minder fouten, patiënten kregen een betere kwaliteit en het was kosten efficiënter.

In 2007 werd de ruimte achter de apotheek in Appelscha te klein voor drie machines en verhuisde SPITS Oosterwolde naar het industrieterrein in Oosterwolde. SPITS produceert dan niet alleen voor hun eigen apotheek meer, maar voor meerdere apotheken in de regio. In 2012 werd het gebouw weer te klein en in oktober van dat jaar is er een nieuwe aanbouw geopend. Inmiddels draait de productie meer dan 1 miljoen medicijnzakjes per week.

Sinds 2018 is SPITS Oosterwolde GDS gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de KNMP-norm geautomatiseerd distributie systeem die normen voor het kwaliteitssysteem van apotheken die werken met GDS staan. De norm gaat onder andere in op het personeel en organisatie, het proces en kwaliteitsmanagement.

Duurzaamheidscertificaat

SPITS Oosterwolde is altijd op zoek naar energiebesparende en duurzame maatregelen die genomen kunnen worden. In 2024 hebben we met behulp van HIT Profit het duurzaamheidscertificaat behaald. Met behulp van HIT Solution laten we zien dat wij op maatschappelijk verantwoorde wijze een belangrijke bijdrage leveren aan: energiebesparing, co2-reductie en duurzaam ondernemen. Dit hebben we onder andere vertaald in het vervangen van alle lampen in LED-verlichting, gerichte recycling van afval en onze accountmanager rijden in elektrische auto’s.

Daarnaast zijn we in 2024 ook weer in het bezit van het Groencertificaat van ENGIE. Hierdoor kiest SPITS Oosterwolde voor energie van een duurzame bron. De groene elektriciteit is onder andere opgewekt met behulp van Nederlandse wind. Er komen geen milieubelastende fossiele brandstoffen aan te pas en er komen vrijwel geen vervuilende stoffen vrij.

 

 

GDS en ISO Gecertificeerd

SPITS Oosterwolde voldoet aan alle punten van de GDS-norm, dit zijn richtlijnen met betrekking tot geïndividualiseerde distributievorm die zijn opgesteld door het KNMP.

Daarnaast voldoet SPITS Oosterwolde aan de nieuwste richtlijnen ISO 9001:2015.

Contact

Wij geven graag antwoord op al uw vragen en staan dagelijks voor u klaar via telefoon, mail en social media. Voor vragen over de MediRol en de aanvullende diensten kunt u rechtstreeks contact met ons sales team opnemen. Of maak gebruik van het contactformulier; wij nemen dan zo snel mogelijk contact u op. 

Bellen 
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur op 0516 740 000.

Mailen
Stel uw vraag per mail. 

Social
Volg ons op LinkedIn. 

Contactformulier

Meer weten over het privacybeleid en gebruik van cookies? Download het Privacy Statement.