Kwaliteitsmedewerker

28 - 36 uur per week

Locatie Oosterwolde

SPITS Oosterwolde is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Patiënten ontvangen per stuk of per innamemoment hun geneesmiddelen in een zakje zodat de kwaliteit en veiligheid voor de patiënt aanzienlijk wordt verhoogd. SPITS ondersteunt op deze manier apotheken in het verlenen van zorg aan hun patiënten in zowel de thuissituatie als in een instelling. SPITS verzorgt op dit moment de medicatie voor ca 200 apotheken en instellingen.

SPITS is onderdeel van Farmakander, een bedrijvengroep die de beste en meest vooruitstrevende farmaceutische keten van Noord-Nederland wil zijn. De groep bestaat uit een netwerk aan organisaties, waartoe SPITS Oosterwolde, apotheek De Drie Stellingen, zorgnetwerkorganisatie UPLUS, Wolk Academie en Phaitality behoren. In totaal werken er in de groep 300 medewerkers.

Om de kwaliteit van productie- en bedrijfsprocessen binnen Farmakander te verbeteren en te waarborgen zoeken wij een zorgvuldig en gedreven:

Kwaliteitsmedewerker (28 - 36 uur per week)

De Functie

Een kwaliteitsmedewerker adviseert en ondersteunt leidinggevenden en medewerkers met betrekking tot continue verbetering en kwaliteitsborging van bedrijfsprocessen binnen Farmakander. Hier een greep uit jouw takenpakket:

 • Je adviseert, schoolt en ondersteunt leidinggevenden en medewerkers met betrekking tot continue verbetering en kwaliteitsborging van bedrijfsprocessen met een focus op het GDS proces. 
 • Je onderhoudt de kwaliteitssystemen. Je registreert afwijkingen, changes, klachten en CAPA’s en geeft hier opvolging aan. Je voert audits uit en rapporteert over de inzichten en analyses en stelt bijbehorende adviezen op. 
 • Je bewaakt dat de productieruimtes en -middelen aan de kwaliteitseisen voldoen en conform de eisen worden onderhouden. Je houdt toezicht op interne en externe validatie, inclusief machines en software.
 • Je signaleert knelpunten en stelt (on-)gevraagd voorstellen op tot verbetering. 
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan diverse soorten verslaglegging, denk aan managementinformatie, jaarplannen, beleidsevaluaties en rapportages en je vertaalt deze naar concrete acties.
 • Je draagt zorg voor adequaat documentbeheer. 
 • Je participeert in interne- en externe projecten- en programma’s en leidt deze desgewenst.

Wie zoeken wij?

Met jouw HBO werk- en denkniveau help je mee verschillende kwaliteitssystemen te verbeteren en weet je vraagstukken grondig te analyseren en jouw mening te formuleren. Om bij SPITS snel van start te kunnen is ervaring met kwaliteitssystemen in de farmaceutische branche (GDS of GMP) of een verwante sector noodzakelijk.

Je weet je communicatie af te stemmen op de doelgroep en weet de boodschap helder over te brengen. Je doorziet bedrijfsprocessen- en systemen en je maakt verbinding met verschillende lagen van de organisatie om te komen tot verbetering van deze processen.

Je organiseert je eigen werk binnen de gestelde kaders en neemt initiatief als je knelpunten signaleert. Je zoekt regelmatig afstemming met je collega’s van de eigen afdeling en jouw teamspirit draagt bij aan de verdere professionalisering van de afdeling.

Wat bieden wij?

Wij bieden een brede functie met veel zelfstandigheid. Je gaat deel uitmaken van het kwaliteitsteam bij SPITS. Deze afdeling bestaat – naast jou - uit een manager (tevens gevestigd apotheker), 2 kwaliteitsmedewerkers en 2 GDS apothekers.

Daarnaast bieden wij:

 • volop ontwikkelingsmogelijkheden;
 • een groeiende organisatie;
 • een goede balans tussen werk en privé;
 • in het kader van vitaliteit:
  • gratis fruit op de vestiging;
  • een bedrijfsfitnessregeling;
 • een eigen bedrijfsrestaurant;
 • een collectieve zorgverzekering;
 • inschaling in salarisschaal 8 van de cao Apotheken;
 • een royale pensioenregeling;
 • 180 vakantie-uren op basis van een 36-urige werkweek;
 • overige arbeidsvoorwaarden op basis van cao Apotheken.

Informatie en sollicitatie

Wil je meer informatie over de functie? Dan kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met Saskia van Goor, manager kwaliteit, bereikbaar op telefoonnummer 0516-740000 en via s.vangoor@spitsoosterwolde.nl

Ga jij ons helpen de kwaliteitsafdeling binnen SPITS verder te professionaliseren? Stuur dan je motivatiebrief en cv zo snel mogelijk naar via het formulier hieronder of mail ze naar sollicitatie@spitsoosterwolde.nl.

Whatsapp, logo icon - Free download on Iconfinder

Stuur deze vacature door via Whatsapp

 

Procedure

De procedure bestaat uit twee gespreksrondes. Gewenste startdatum is uiterlijk 1 maart 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar het vacature overzicht >