VEELGESTELDE VRAGEN

Staat uw vraag er niet bij?

 

Neem contact met ons op

Assortiment

Hoe kan ik een verzoek indienen om een medicijn op te nemen in het assortiment van SPITS?

Een verzoek tot opname van een medicijn in het assortiment kunt u stellen aan de SPITS vestiging, die uw MediRollen levert. De aanvraag wordt beoordeeld door de SPITS apotheker. SPITS informeert u vervolgens of het medicijn wel of niet wordt opgenomen in het assortiment.
Mail de assortimentsaanvraag

Hoe word ik op de hoogte gesteld van assortimentswijzigingen?

Regelmatig wordt de assortimentslijst met alle mutaties per e-mail naar de apotheek gestuurd. Ook tussentijdse wijzigingen of informatie over leveringsproblemen of uit de handel meldingen worden op deze manier gecommuniceerd.
Bekijk het actuele assortimentsoverzicht

Hoe bestel ik een dispenser?

De dispensers kunt u telefonisch of via de e-mail bestellen bij uw SPITS vestiging.
Download het bestelformulier

Wat zijn de voorwaarden om medicatie te verpakken in de MediRol?

Heeft u een specifieke vraag over een medicijn ten aanzien van het verpakken in de MediRol, dan kunt u hiervoor het aanvraagformulier invullen. De SPITS apotheker bekijkt de mogelijkheden voor opname van het medicijn in het assortiment en informeert u zo snel mogelijk.
Mail de assortimentsaanvraag

Customer Service

Wat kan de Customer Service voor mij betekenen?

Elke SPITS vestiging heeft een afdeling Customer Service voor vragen met betrekking tot:

  • de productieplanning
  • de doorgezonden bestanden
  • levering van de MediRollen
  • levering van spoedrollen
  • bestellen van brochures, dispensers en overige zaken

Neem contact op met uw SPITS vestiging

Implementatie

Heb ik een speciaal software systeem nodig

Het is noodzakelijk dat uw apotheeksysteem een zogeheten “baxtermodule” heeft. Alle bekende apotheeksystemen hebben deze module.

Ondersteunt SPITS bij de implementatie van het GDS-systeem?

Bij de overgang naar een geautomatiseerd distributiesysteem biedt SPITS begeleiding op maat. SPITS bekijkt de huidige situatie en richt deze naar uw wens in. Deze begeleiding omvat ook het opzetten van procedures binnen een instelling. 

Productie

Welke verpakkingsmogelijkheden zijn er?
  • Single dose: één geneesmiddel per innamemoment per verpakking
  • Combidose: gelijke geneesmiddelen per innamemoment per verpakking 
  • Multidose: alle geneesmiddelen per innamemoment per verpakking 

Indien bij een multidose verpakking per innamemoment meer dan 4 soorten geneesmiddelen en/of meer dan 32 tabletten moeten worden verpakt, maken we meerdere zakjes per innamemoment. 

Wanneer moeten de digitale cliëntenbestanden uiterlijk doorgestuurd zijn?

Afspraken over het toesturen van de digitale cliëntenbestanden stemt SPITS af met de apotheek. Het moment van doorsturen is voor elke apotheek specifiek.

Wat is een spoedrol?

SPITS biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van het toesturen van een spoedrol. Dit houdt in dat tot één dag voor de 1e slikdag een gewijzigde MediRol wordt geproduceerd, die de volgende dag wordt aangeleverd bij de afnemer. Met de apotheek maken wij afspraken tot welk tijdstip de spoedrol kan worden ingediend. De aanvraag voor de spoedrol wordt vooraf telefonisch aangekondigd en het aantal gewijzigde rollen mag niet meer dan 5 patiënten bedragen. Deze faciliteit zorgt voor grote tijdswinst in de apotheek en hoge service naar de patiënten en/of instelling.

Voor hoeveel dagen kan per MediRol de medicatie verpakt worden?

De MediRol wordt gemaakt voor een bepaalde periode, uitgedrukt in dagen. Het eerste zakje van de rol is bestemd voor een bepaalde dag en een bepaald innamemoment. Dit zijn respectievelijk de startdag en de starttijd van de MediRol. SPITS levert rollen van 1, 2, 3 of 4 weken en zelfs voor een nog langere periode tot maximaal 12 weken. De startdag en het eerste innamemoment worden in overleg met de instelling/patiënt bepaald.

Hoe werkt de schouwmachine?

De schouwmachines maken een foto van ieder zakje en vergelijken de inhoud met referentiefoto’s.  Zo wordt beoordeeld of ieder zakje het juiste aantal tabletten van de juiste soort bevat. Hierdoor kunt u rekenen op 99.998% aantoonbaar correct verpakte zakjes! De foto's worden bewaard in een database. Vragen en/of klachten over de geleverde MediRollen kunnen altijd gecontroleerd worden met de eerder gemaakte foto. Hiermee is SPITS in Nederland het eerste GDS-bedrijf dat gebruik maakt van de nieuwe generatie schouwmachines met visuele intelligentie. 

Hoe vindt het transport plaats?

De MediRollen worden bij de apotheek bezorgd door Alliance Healthcare.