SPITS Oosterwolde

CONTACTGEGEVENS:
Tel.: 0516 740 000
Mail info@spitsoosterwolde.nl

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Wij hebben voor u het laatste nieuws en wetenswaardigheden verzamelt in een nieuwsoverzicht.

SPITS Oosterwolde doneert €787,50 aan Reuma Nederland

Spits Oosterwolde heeft een donatie van €787,50 gedaan aan Reuma Nederland. Regio coördinators Marieke Schoenmaker en Alien Dijkstra kwamen donderdag 27 januari op bezoek bij SPTS Oosterwolde om de cheque in ontvangst te nemen. Met de donatie kan Reuma Nederland onderzoek naar effectieve behandeling tegen reuma faciliteren.

Lees verder >

SPITS Oosterwolde doneert €787,50 aan Reuma Nederland

SPITS Oosterwolde gebruikt electrische deelauto's

Door gebruik te maken van elektrische deelauto’s zet SPITS Oosterwolde een nieuwe stap in een duurzame bedrijfsvoering. “We stellen gebruik boven bezit en kiezen voor elektrisch boven benzine of diesel. Daarmee verkleinen we onze ecologische footprint weer een beetje”, vertelt SPITS-directeur Edwin Frenay van ’t Veen. Een deel van de ruim tweehonderd medewerkers van SPITS Oosterwolde moet geregeld voor het werk op pad. Daarvoor heeft het bedrijf nu drie benzine-/dieselauto’s beschikbaar. Een groot deel van de tijd staan de auto’s stil en de brandstof is niet duurzaam. “Op zoek naar een oplossing kwamen we uit bij Auto Kort”, vertelt Frenay van ’t Veen, “zij zitten letterlijk bij ons om de hoek.”

Lees verder >

Samen op weg naar een rookvrij terrein op 1 juli 2021

SPITS Oosterwolde sluit zich aan bij de Rookvrije Generatie 2040. Rookvrije generatie heeft als doelstelling dat alle kinderen een rookvrije zwangerschap en een rookvrije opvoeding kunnen hebben en dat nog maar 5% van de volwassen bevolking rook. Als kind ben je je niet of minder bewust van de gevolgen van roken. En als je eenmaal rookt is het heel moeilijk om er weer mee te stoppen. Daarom hebben 70 gezondheidsinstellingen samen met de overheid in het preventieakkoord vastgelegd dat het streven is om deze doelstelling in 2040 te behalen.

Om deze doelstelling te bereiken zijn vele initiatieven nodig. Daarom gaat SPITS Oosterwolde vanaf nu samen met haar medewerkers op weg naar een Rookvrij Terrein op 1 juli 2021. Hiervoor is een intentieverklaring opgesteld die als eerste door Edwin Frenay van 't Veen, directeur SPITS Oosterwolde, is ondertekend. Gevolgd door leidinggevenden en medewerkers, rokers en niet rokers. We zijn er nog niet, maar de eerste stap is gezet.

Edwin Frenay van 't Veen ondertekent als eerste de intentieverklaring

Bluetooth no energy stickers zorgen voor snel traceren canisters met geneesmiddelen

In onze productie omgeving zijn meer dan 4.000 canisters met geneesmiddelen voorzien van een ‘bluetooth no energy’ sticker voor realtime lokalisatie (RTL). Door de toepassing van deze stickers zijn de canisters snel te traceren. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op in het zoeken naar de canisters en daardoor een efficiëntere productie op de RowaDose verpakmachines. Meest belangrijke daarbij is dat het de medicatieveiligheid ten goede komt.

Dit project is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met SilverCloud Zorg IoT, Blyott en Wiliot. Wereldwijd zijn slechts 20 projecten geselecteerd voor deelname.

“Wij zijn enorm trots dat SilverCloud Zorg IoT, samen met Wiliot en Blyott, dit project uitvoert bij SPITS Oosterwolde”, aldus Edwin Frenay van ’t Veen, directeur SPITS Oosterwolde. “Het unieke van dit project is dat wij VEEL tags op een kleine locatie kunnen volgen wat met andere technologie niet kan, niet flexibel of te kostbaar is. Juist door de inzet van deze tags kan ons interne proces worden versneld en is onze foutmarge nog verder verkleind”.

Lees het volledige bericht >

Edwin Frenay van 't Veen, directeur SPITS Oosterwolde

Edwin Frenay van 't Veen, ooit begonnen als verpleegkundige, is per 1 juni directeur van SPITS Oosterwolde. “De veranderingen in de zorg bieden veel kansen voor SPITS”, vertelt Frenay van ’t Veen. “De onderneming kan haar leidende rol verder uitbouwen. Er liggen mooie kansen en uitdagingen. Ook willen we slim inspelen op een demografische ontwikkeling als vergrijzing en toenemende krapte van zorgpersoneel.”

“Edwin heeft een brede ervaring binnen de gezondheidszorg, waarvan laatstelijk binnen ziekenhuis Nij Smellinghe en een groot netwerk”, vertellen Kees van der Graaf en Twan Jansen, apothekers en eigenaren van SPITS Oosterwolde. “Hij kan ons helpen nog meer mensen veilige medicatie te bieden en nog meer werkgelegenheid te creëren in het noorden.”

Edwin Frenay van 't Veen begon zijn loopbaan in de zorg als oncologisch verpleegkundige. Later was hij onder meer werkzaam als manager poliklinieken bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen en manager zorg en gezondheid bij zorgverzekeraar De Friesland. Voor de overstap naar SPITS was Edwin zorgmanager bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. 

Edwin Frenay van 't Veen

Klanttevredenheid: 8.7!

Eind vorig jaar hebben wij een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd om te onderzoeken wat onze klanten van ons product en dienstverlening vinden. Wij werden beoordeeld met het rapportcijfer 8,7. Hier zijn we enorm trots op! Wij ontvingen een hoge score voor vriendelijke bejegening, betrouwbaarheid, snelle levering en omvang van het assortiment. Naast complimenten hebben we ook een aantal tips gekregen, waar we de komende tijd mee aan de slag gaan.

Rookvrije generatie

Samen met al onze medewerkers gaan we op weg naar een rookvrij SPITS Oosterwolde. We hebben ons als doel gesteld om vanaf 1 januari 2021 een rookvrije werkgever te zijn. 

De eerste stap is gezet: het gehele terrein is rookvrij met één centrale rookvoorziening. De tweede stap is het realiseren van een volledig rookvrij SPITS Oosterwolde. De projectgroep is aan de slag met allerlei activiteiten, zoals:

  • informatiebijeenkomsten voor medewerkers
  • aanbieden van cursussen 'stoppen met roken'
  • bezoek aan bedrijven die geheel rookvrij zijn
  • deelname aan StopTober

Samen op weg naar een rookvrije generatie! 

Links Twan Jansen (dga SPITS Oosterwolde) en rechts Antonios Vonofakos (managing director BD Rowa) voor de Rowa Dose machine
Links Twan Jansen (dga SPITS Oosterwolde) en rechts Antonios Vonofakos (managing director BD Rowa) voor de Rowa Dose machine

SPITS Oosterwolde investeert in nieuwe verpakkingsmachines

SPITS Oosterwolde heeft de strategische keuze gemaakt haar machinepark te vervangen met de nieuwste generatie verpakkingsmachines, de Rowa Dose. Hiervoor is vier jaar geleden een samenwerking aangegaan met BD Rowa uit Duitsland. Gezamenlijk is gewerkt aan verbetering van het concept en de software. Dit jaar worden de Rowa Dose systemen geplaatst.  Met deze vervanging van het machinepark zijn wij klaar voor de toekomst en kunnen we nog sneller op de behoeften van onze klanten, te weten de apotheken met haar patiënten, inspelen.

“We zijn trots op de aanschaf van deze nieuwe verpakkingsmachines. Hiermee levert SPITS Oosterwolde nog meer toegevoegde waarde op het gebied van therapietrouw en medicatieveiligheid voor de patiënt. Voor onze eigen medewerkers creëren we met deze machines een prettige en professionele werkomgeving, waarin zij met high tech robots werken. Wij zijn dit traject samen met BD Rowa gestart en ik heb alle vertrouwen in een goed eindresultaat”, aldus Twan Jansen, dga SPITS Oosterwolde.

Verkiezing Friese Onderneming van het jaar

In 2018 heeft SPITS Oosterwolde meegedaan aan de verkiezing voor Friese Onderneming van het jaar. Uit meer dan 200 deelnemende bedrijven bereikten wij de finale, waarin we een eervolle 2e plats behaalden. Wij kijken met veel trots terug op deze verkiezing. Het heeft ons de kans gegeven SPITS Oosterwolde op de kaart te zetten en te laten zien waar wij voor staan: medicatie veiligheid voor kwetsbare ouderen.

Bekijk hiernaast de film die ter gelegenheid van deze verkiezing is gemaakt.