Elektrische deelauto's brengen SPITS Oosterwolde verder

SPITS Oosterwolde gebruikt elektrische deelauto's

Door gebruik te maken van elektrische deelauto’s zet SPITS Oosterwolde een nieuwe stap in een duurzame bedrijfsvoering. “We stellen gebruik boven bezit en kiezen voor elektrisch boven benzine of diesel. Daarmee verkleinen we onze ecologische footprint weer een beetje”, vertelt SPITS-directeur Edwin Frenay van ’t Veen.

Een deel van de ruim tweehonderd medewerkers van SPITS Oosterwolde moet geregeld voor het werk op pad. Daarvoor heeft het bedrijf nu drie benzine-/dieselauto’s beschikbaar. Een groot deel van de tijd staan de auto’s stil en de brandstof is niet duurzaam. “Op zoek naar een oplossing kwamen we uit bij Auto Kort”, vertelt Frenay van ’t Veen, “zij zitten letterlijk bij ons om de hoek.”

Minder auto’s, meer gebruikers
Wiebe van Hes introduceerde onder de naam ‘Duorsum AutoKortDelen’ (Duorsum is duurzaam in het Fries) elektrische deelauto’s. Meerdere bedrijven in Oosterwolde delen samen het gebruik van enkele elektrische auto’s. Niet het bezit van een auto, maar het gebruik van een auto is het uitgangspunt. In de praktijk betekent dat: minder auto’s en meer gebruikers.

“Gebruikers krijgen toegang tot de auto via een app en afrekenen voor het gebruik doe je als bedrijf achteraf”, legt Frenay van ’t Veen uit. “Eén van de auto’s staat vast hier bij ons, bij SPITS Oosterwolde, voor de deur. De overige auto’s staan op andere locaties in Oosterwolde.”

 

Naar het nieuwsoverzicht >

 

Geen contactsleutel nodig
“Bij Duorsom AutoKortDelen maken we gebruik van een online platform waardoor er geen fysieke overdracht van contactsleutels nodig is en je op ieder gewenst moment een beschikbare auto kan gebruiken”, verduidelijkt Wiebe van Hes, eigenaar van Auto Kort. “Met een app kunnen de gebruikers een auto reserveren, openen en starten en bij terugkomst de reservering weer beëindigen.”

Verantwoord en duurzaam
Voor SPITS Oosterwolde is het gebruik van elektrische deelauto’s één van de vele stappen die de onderneming zet in een duurzame bedrijfsvoering. SPITS-directeur Frenay van ’t Veen: “Dat loopt langs meerdere lijnen. We kijken voortdurend hoe we onszelf en onze omgeving gezond kunnen houden. Het varieert van gratis fruit en bedrijfsfitness voor de medewerkers, tot het verantwoord omgaan met energie en afval.”