MUTATIESERVICE

Binnen 24 uur mutaties in de MediRol veilig opgevangen

Mutatieservice

Met de SPITS mutatieservice worden mutaties in de medicatieverstrekking vanuit de apotheek op een effectieve en klantvriendelijke manier opgevangen. De service bestaat uit een overbruggingskaart, waarmee voor de eerste 24 uur de medicatieveiligheid geborgd is. Daarnaast is vanuit SPITS binnen 24 uur een nieuwe MediRol voor de patiënt beschikbaar.

Voordelen voor de apotheek
De apotheek heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de SPITS mutatieservice. In de geleverde rol hoeft de apotheek geen handmatige mutaties aan te brengen: het aanleveren van een MediRol waarin de mutaties al zijn verwerkt, voorkomt dit tijdrovende en risicovolle proces.

Hoe werkt de mutatieservice?
De mutatieservice bestaat uit een overbruggingskaart voor de eerste 24 uur en de levering van een gewijzigde MediRol direct daarna. Hoe gaat dit in de praktijk? Voor de eerste 24 uur gebruikt de apotheek de overbruggingskaart. Deze kaart vermeldt 4 toedieningsmomenten en er kunnen 4 minigripzakjes (voorzien van de juiste medicatie) op bevestigd worden. Tegelijkertijd bestelt de apotheek een gewijzigde MediRol, die de volgende dag geleverd wordt.

Deze service zorgt voor grote tijdwinst in de apotheek en een hoge service naar de patiënt en/of instelling.

Voorbeeld overbruggingskaart

Belangstelling voor de mutatieservice?

Neem contact met ons op
Terug naar het Overzicht Diensten