Medido

De nieuwe generatie medicatiebegeleiding.

Medido

SPITS is altijd op zoek naar manieren om de medicatieveiligheid en de therapietrouw te verbeteren, daarom werken we graag samen voor innovaties op dit gebied. Een van deze innovaties zijn slimme medicijndispensers. Hierbij werkt SPITS op dit moment samen met Medido, wat betekent dat de medicijnzakjes van SPITS geschikt zijn voor de medicijndispenser van Medido.

Waarom Medido

Medido heeft als uitgangspunt de zelfredzaamheid van de patiënt. Bij SPITS bent u er al van verzekerd dat de juiste medicatie per innamemoment geleverd wordt. Door middel van een licht- en geluidssignaal wordt de gebruiker herinnert aan het medicatiemoment en kan het medicijnzakje met een simpele druk op de knop worden uitgenomen. Door het handige snijmechanisme wordt het zakje deels ingescheurd, zodat de medicatie gemakkelijk uitgenomen kan worden.

De Medido staat continu in verbinding met zorgverleners. Wanneer een patiënt niet reageert op het herinneringssignaal, stuurt de dispenser een melding naar de zorgorganisatie. Zij nemen contact op met de patiënt of gaan bij de patiënt langs.

Dit alles zorgt ervoor dat mantel-, thuis- of wijkzorg ontzorgd worden en cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

De Medido medicijndispenser is verkrijgbaar via verschillende zorgorganisaties. Voor meer informatie over de Medido, kunt u terecht op de website van Medido

Medido