cMed Plus Dispenser

De nieuwe generatie medicatiebegeleiding.

SPITS heeft samen met FocusCura de handen ineengeslagen ten behoeve van het verbeteren van de medicatieveiligheid voor ouderen, door de essentiële begeleiding hierbij elektronisch te ondersteunen met een slimme medicijndispenser.

De slimme medicijndispenser cMed Plus is een innovatieve toepassing die door FocusCura wordt ingezet om ouderen langer zelfstandig en veilig thuis te laten wonen. Door de samenwerking met SPITS kunnen er meer zakjes geproduceerd worden en kan deze toepassing breder worden ingezet.

cMed Plus Dispenser

De cMed Plus dispenser is de nieuwe generatie medicatiedispenser van FocusCura die het zelfstandig innemen van medicatie van uw cliënten stimuleert. Bij SPITS bent u er al van verzekerd dat de juiste medicatie geleverd worden en deze per juiste innamemoment verpakt zijn. Door middel van licht- en geluidsignalen wordt de gebruiker herinnert aan het medicatiemoment en kan de medicatie met een simpele druk op de knop worden uitgenomen. Door het handige snijmechanisme wordt het zakje deels ingescheurd, zodat de medicatie gemakkelijk uitgenomen kan worden.

Wanneer een cliënt zijn of haar medicatie niet uitneemt, wordt er via het servicecenter van FocusCura contact gezocht met de cliënt of de thuis- of mantelzorg.

Dit alles zorgt ervoor dat mantel-, thuis- of wijkzorg ontzorgd worden en cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast is het, door middel van een app en portaal, mogelijk voor zorgverleners om het medicijngebruik te volgen en te analyseren.

Heeft u vragen over de cMed Plus? Neem contact op met FocusCura.