.

MediRol

Daar staan ze, in het kastje, de potjes en doosjes medicijnen. Welke waren ook alweer voor het hart? En welke voor de bloeddruk? U neemt een pil en dan gaat de telefoon. Even later weet u het niet meer: had ik die pil nu ingenomen of niet?....

Als u meerdere medicijnen tegelijk gebruikt, is het vaak lastig om het overzicht te behouden wanneer u nu welke middelen in moet nemen. Bovendien nemen al die potjes en doosjes behoorlijk wat ruimte in beslag. En dan hebben we het nog niet eens over alles wat u mee moet nemen als u een keer een dagje weg gaat.

Wat is MediRol?
Om het gemak en het juist innemen van medicijnen te vergroten, is MediRol ontwikkeld. MediRol bestaat uit meerdere producten om het innemen van medicijnen ook makkelijker en veiliger te maken!

Hoe werkt MediRol?
Als MediRol-gebruiker ontvangt u met regelmaat (bv. wekelijks) een rol medicijnzakjes. Deze medicijnzakjes zijn op volgorde van innemen en per innamemoment aan elkaar gekoppeld. Het is hierdoor goed te controleren of de medicijnen zijn ingenomen. MediRol is ook praktisch  voor familieleden of thuiszorg, wanneer zij uw medicatie regelen. In overleg met uw (Boots-, of Alphega)-apotheek is het mogelijk om de rol in een passende houder te plaatsen die het gebruiksgemak verhoogt. Ook is een informatiemap ontwikkeld.

 In onderstaand filmpje kunt u zien hoe dit in de praktijk werkt.