.

Geneesmiddelendistributie op rolletjes

Het verstrekken van geneesmiddelen is een verantwoordelijke taak. Niet voor niets is dit toevertrouwd aan apotheekhoudenden die hun vak verstaan. Maar in sommige gevallen is dat niet voldoende. Want wat als u veel geneesmiddelen gebruikt en nooit precies weet wanneer u welk geneesmiddel moet innemen? En hoe kan de uitgifte van de vele geneesmiddelen in bijvoorbeeld verpleeghuizen door de medewerkers zo veilig mogelijk verlopen?

SPITS heeft daar een goede oplossing voor. Geneesmiddelen kunnen namelijk per soort of per innamemoment ingepakt worden met op de verpakking de bijbehorende gegevens in heldere taal. Dat maakt het verstrekken van geneesmiddelen een stuk veiliger.

Stuk voor stuk…
Patiëntspecifieke distributie is een manier van inpakken en distribueren die de kwaliteit van de geneesmiddelenverstrekking aanzienlijk verhoogt. Door deze methode van inpakken ontvangen patiënten alle geneesmiddelen per soort of per innamemoment ingepakt.

Het inpakken van geneesmiddelen per stuk of per innamemoment en het printen van de informatie op de verpakking verloopt volledig geautomatiseerd via speciaal ontworpen dispenseermachines. Op basis van de patiëntgegevens rollen er automatisch zakjes uit de machine met de juiste medicatie en informatie.

 

Bekijk hier onze bedrijfsfilm (gemaakt in de vestiging Oosterwolde) om inzicht te krijgen in het produktie- en kwaliteitsproces.